La Palma d'Ebre

La Palma d'Ebre

Municipi

Comarca: La Ribera d'Ebre
Habitants: 338
Extensió: 37,92 km²

Nuclis de població: La Palma d'Ebre. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de la Palma d’Ebre es troba a la comarca de la Ribera d’Ebre, al límit amb la comarca de les Garrigues i la del Priorat. Està situat a 335 metres d'altitud entre la vall de les Peces i el barranc de la Font Vella, i és l'únic nucli de població del municipi.

El principal mitjà de vida dels seus habitants és l’agricultura, principalment la producció d'oli Vall Major de la DO Siurana, premiat en diverses ocasions.

Al municipi es pot visitar el pi de la Palma, situat a uns 300 m del poble i que fou declarat per la Generalitat de Catalunya arbre monumental. Des de la seva ubicació es pot gaudir d’una vista panoràmica del terme. Ja al centre del poble es pot visitar l’església romànica, del segle XII, dedicada a la Mare de Déu del Roser. Actualment està restaurada i constitueix un dels escassos exemplars del romànic de les comarques properes. Cal destacar també l’edifici de l’Ajuntament que conserva als baixos l’antiga presó construïda al voltant del 1450.

La Palma compta amb un nodrit Grup d’Armats, la Banda de Cornetes i Tambors, i el Grup de Llancers. El grup participa activament en totes les processons de Setmana Santa, a més de participar en les trobades que anualment es fan a nivell de tot Catalunya i de la província de Tarragona.

Ajuntament de la Palma d'Ebre

Alcalde/essa: Marina Rojals del Alamo
Secretari/ària: Sara Alcoverro Rel
Telèfon: 977 819 064
Fax: 977 819 253
A/e: aj.palma@altanet.org
Web: www.palma.altanet.org

Adreça
C. Major, 11
La Palma d'Ebre - 43370