Paüls

Paüls

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 545
Extensió: 43,83 km²

Nuclis de població: Paüls. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El poble de Paüls es troba a l'extrem nord-occidental del Baix Ebre. L’àrea recreativa de Sant Roc és un lloc de gran interès natural i paisatgístic, amb pins, carrasques, xiprers, àlbers i aurons centenaris de grans dimensions. La construcció de marges en pedra seca forma uns petits carrers amb arquitectura tradicional del nostre país. Una font amb setze brolladors complementa el paisatge on hi podem trobar també l’ermita de Sant Roc amb el portal de mig punt, format per grans pedres.

El poble se situa entre els contraforts dels Ports de Tortosa-Beseit, a la capçalera del barranc de les Fonts, afluent de l'Ebre. S'esglaona al vessant del turó del castell, situat entre aquest barranc i el de la Fonteta, amb el punt més alt a 405 m d'alçada, al centre d'un amfiteatre de muntanyes que superen, en alguns casos, els 1000 metres.

Actualment hi ha 1142 ha conreades, de les quals 708 es dediquen a l'olivera, una altra part important es dedica al cirerer, fruita que ha donat renom al poble, i la resta es reparteixen entre ametllers, vinya, garrofers, cereals i regadiu d'hortalisses. El pasturatge i els boscos també són importants per la quantitat de bolets i herbes medicinals que s'hi troben, així com per l'explotació de l'auró.

Ajuntament de Paüls

Alcalde/essa: Enric Adell Moragrega
Secretari/ària: Pere Sanmartí Millan
Telèfon: 977 492 283
Fax: 977 492 385
A/e: aj.pauls@pauls.cat
Web: www.pauls.cat

Adreça
Pl. Major, 3
Paüls - 43593