Poboleda

Poboleda

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 321
Extensió: 13,95 km²

Nuclis de població: Poboleda. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Situat a la vall del riu Siurana i ubicat als peus de la serralada del Montsant, a 343 metres d'altitud, Poboleda és un indret muntanyós amb cases senyorials datades del segle XVIII, com la casa dels Frares, amb grans portalades antigues i d'incalculable valor arquitectònic. És un dels pobles més característics del Priorat.

El segle XVIII és el de major esplendor econòmic del poble en el que es va contruir l'església, la més majestuosa de la comarca i coneguda com la Catedral del Priorat. Per a molts, la vida en aquesta comarca ha estat molt dura i de les seves mans ha sortit el nostre paisatge característic amb la construcció d'innumerables marges de pedra seca.

En els últims anys han anat proliferant diversos tallers d'artesania destinats a atraure un turisme rural en alça. Al visitar Poboleda es  descobreix que les seves muntanyes han estat treballades per les mans dels nostres avantpassats. En aquests marges s'ha cultivat la vinya de la que es produeix un vi de primera qualitat i amb gran reconeixement internacional.

Ajuntament de Poboleda

Alcalde/essa: Josep Maria Díaz Franquet
Secretari/ària: Sandra Anglès Lorca
Telèfon: 977 827 097
Fax: 977 827 036
A/e: aj.poboleda@poboleda.cat
Web: www.poboleda.cat

Adreça
C. Nou, 94
Poboleda - 43376