Porrera

Porrera

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 424
Extensió: 28,83 km²

Nuclis de població: Porrera. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Porrera és un municipi del Priorat històric. Malgrat les contínues lluites que han assolat la població al llarg del temps, Porrera ha fet i refet els seus edificis conservant sempre el seu aspecte senyorial i orgullós. Les cases espaioses i sumptuoses, els carrers, el riu i les amples portalades, recorden el seu gloriós passat. Són d’interès turístic l'església parroquial dedicada a Sant Joan Evangelista, l'ermita de Sant Antoni Abat i la Ruta dels Rellotges de Sol, datats entre els anys 1840-1880.

Tot el terme municipal és molt muntanyós. S'estén per gairebé tota la vall del riu Cortiella, el qual neix al terme veí d'Alforja i corre transversalment de llevant a ponent pel mig del terme fins a desembocar al riu Siurana. Les muntanyes de la serra del Molló, al nord i a llevant, són les més elevades (entre 800 i 900 m).

L’activitat principal és l’agrícola, encara que només s'aprofita un 40% del terme. La resta roman erma, dedicada a pasturatge, garriga o bosc. El conreu principal avui és  la vinya seguit de lluny per l'avellaner, l’ametller i l’olivera. Hi ha jaciments abandonats de plom i barita, i al terme també s'hi troben diverses fonts d'aigua ferruginosa.

Ajuntament de Porrera

Alcalde/essa: Juan Carlos Garcia Vaque
Secretari/ària: Josep Antoni López Alañá
Telèfon: 977 828 003
Fax: 977 828 029
A/e: aj.porrera@altanet.org
Web: www.porrera.altanet.org

Adreça
Plaça de l’U d’Octubre, núm. 1
Porrera - 43739