Pradell de la Teixeta

Pradell de la Teixeta

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 158
Extensió: 21,83 km²

Nuclis de població: Pradell de la Teixeta, l'Estació. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Municipi de la comarca del Priorat, Pradell de la Teixeta es troba al límit amb la comarca del Baix Camp. L’església parroquial es va iniciar al s. XVIII i està dedicada a Santa Maria Magdalena, patrona del poble, i destaca per la seva original planta octogonal. Igualment, cal tenir en compte alguns racons naturals com la cova del Rector (de grans dimensions) i la cova d’en Petitot. S’han realitzat importants descobertes prehistòriques a l’avenc del Rabassó, a la cova de les Quimeres i a la cova de l’Arbonès. Consta d’un gran patrimoni de construccions de pedra seca com ara cabanes i cisternes, algunes d’elles emmarcades dins les rutes de pedra seca existents.

És un territori accidentat pels vessants occidentals de la serra de l’Argentera (779 m), dita també serra de Pradell. El coll de la Teixeta (camí natural entre les localitats del baix Priorat i del Baix Camp) el separa del puig Cerver (Alforja).

Actualment poc més de la meitat del terme resta erma, ocupada per bosc, garrigues i rocalls. A la part llaurada predominen clarament els conreus de secà. Destaca l'avellaner i, en un segon terme les oliveres, la vinya i els ametllers.

Ajuntament de Pradell de la Teixeta

Alcalde/essa: Lourdes Aluja Matas
Secretari/ària: Òscar Ruben Presa Virgili
Telèfon: 977 828 004
Fax: 977 828 200
A/e: aj.pradell@altanet.org
, A/e: info@pradelldelateixeta.cat
Web: www.pradelldelateixeta.cat

Adreça
Carrer de Dalt, 19
Pradell de la Teixeta - 43774