Pratdip

Pratdip

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 726
Extensió: 36,27 km²

Nuclis de població: Pratdip, les Planes del Rei, Santa Marina. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Pratdip, municipi del Baix Camp, compta amb un seguit de miradors excepcionals per veure tot el Camp de Tarragona i amb coves que descobreixen les entranyes del terme. És un entorn carregat de màgia immortalitzat gràcies a l’obra de Joan Perucho Les històries naturals. A més, és lloc d’habitatge natural dels Dips, éssers mitològics vampírics els quals donen nom al poble a més de figurar al seu escut i protegir el poble des del seu monument situat a l’entrada. El Castell, les dues torres de defensa i l’església parroquial a la part més antiga del poble formen un  conjunt amb encant.

El relleu característic de Pratdip, escarpat i abrupte, fa que des de diferents punts puguem contemplar el paisatge que ens envolta talment com talaies naturals. Es troba situat al vessant sud-oriental de la serra de Llaberia, terreny abrupte i esquerp, que va dels 100 metres vora el riu Llastres als 862 m de Mont-redon a la serra de Llaberia. El terme el compon, bàsicament, la vall del barranc de la Dòvia, que sota el poble conflueix amb el de Santa Marina.

Destaca per la seva gastronomia típica amb productes d’alta qualitat com l’oli d’oliva i les avellanes, tots dos amb denominació d’origen, i elaboracions com la coca de recapte, els dips, les  orelletes o la cassola de tros. Tradicionalment la base de l’economia local ha estat l’agricultura encara que actualment hi ha poques persones que s’hi dediquen professionalment, sent el sector dels serveis el que aglutina un major nombre de treballadors, així com d’establiments.

Ajuntament de Pratdip

Alcalde/essa: Juan Maria Rovira Vernet
Secretari/ària: Izaskun Larroya Robert
Telèfon: 977 566 242
Fax: 977 566 210
A/e: aj.pratdip@altanet.org
Web: www.pratdip.cat

Adreça
Av. Catalunya, 7
Pratdip - 43320