Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 106168
Extensió: 52,82 km²

Nuclis de població: Reus, Blancafort, Juncosa, Mas Abelló, Mas del Carpa, les Palmeres, el Pinar, Sol-i-vista, els Xalets Quintana. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La ciutat de Reus compta amb una oferta cultural extensa i variada amb festivals de referència com ara el Trapezi (circ), el Cos (teatre gestual) i el Festival Memorimage (cinema). Als emblemàtics teatres Fortuny i Bartrina, dues joies arquitectòniques bastides per la burgesia reusenca al tombant dels segles XIX i XX, s’afegeix des del 2005 un nou referent: el Centre d’Arts Escèniques de Reus, ens públic de producció escènica.

Reus compta amb multitud d’edificis modernistes com ara la Casa Navàs, l’Institut Pere Mata, la Casa Rull i la Casa Gasull. L'entorn natural, la història i les manifestacions culturals són els atractius patrimonials de la ciutat, amb obres dels arquitectes Antoni Gaudí i Lluís Domènech i Muntaner, el pintor Marià Fortuny, l'escultor Joan Rebull o el general Joan Prim, entre d'altres.

La crisi dels sectors tèxtil i vitivinícola va comportar la transformació de la ciutat al llarg del segle XX en un important centre comercial. Reus continua sent avui un important pol d’atracció comercial però també d’innovació, especialment en tecnologia alimentària, un camp en el qual s’està especialitzant i que està donant els seus fruits tant en els resultats de la recerca com en la implantació d’empreses.

Ajuntament de Reus

Alcalde/essa: Carles Pellicer Punyed
Secretari/ària: Jaume Ranyer Alimbau
Telèfon: 977 759 600
Fax: 977 759 657
A/e: alcaldia@reus.cat
Web: www.reus.cat

Adreça
Pl. Mercadal, 1
Reus - 43201