Riba-roja d'Ebre

Riba-roja d'Ebre

Municipi

Comarca: La Ribera d'Ebre
Habitants: 1110
Extensió: 99,14 km²

Nuclis de població: Riba-roja d'Ebre, Pinyeres. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Riba-roja d'Ebre, municipi de la Ribera d’Ebre, és limítrof amb l’Aragó i està travessat pel riu Ebre. Al seu terme municipal es troba l’inici del pantà de Riba-roja en una zona d’espais declarats d’interès natural. Del seu patrimoni històric destaca l’església romànica de Santa Magdalena, parròquia del nucli de Berrús, que fou desmuntada, reconstruïda peça a peça i traslladada a un nou emplaçament per evitar que quedés sota les aigües del pantà.

Restes neolítiques i romanes són els primers testimonis de la seva història. La Riba-roja antiga va ser construïda en funció del castell, des d’on es pot observar el passeig fluvial. Ermites i esglésies com Santa Madrona són testimoni de la conversió i expulsió dels  avantpassats moriscos, aixi com ruïnes i evidències del pas de la fatídica Batalla de l’Ebre. Hi ha un seguit de rutes pensades per gaudir del paisatge, la història i la fauna autòctona.

El sector serveis i les indústries dels municipis veïns són la base de l’economia. S'han fet esforços per a aprofitar turísticament el tram riba-rojà del riu, que permet la pràctica de la pesca i de diversos esports nàutics.

Ajuntament de Riba-roja d'Ebre

Alcalde/essa: Antonio Suárez Franquet
Secretari/ària: Joan Baptiste Miró Raduà
Telèfon: 977 416 003
Fax: 977 416 404
A/e: aj.riba-roja@altanet.org
Web: www.riba-roja.cat

Adreça
Pl. de la Vila, 1
Riba-roja d'Ebre - 43790