Riudecols

Riudecols

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 1189
Extensió: 19,46 km²

Nuclis de població: Riudecols, les Costes, les Irles, Riu-club, les Voltes. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Riudecols, a la comarca del Baix Camp, té multitud de llocs d’interès com: la Torre dels Moros, antiga torre de guaita situada a la part meridional de la vila; l’ermita de Sant Bartomeu; l’església parroquial de Sant Pere, datada de l'any 1872; els Canalots, font construïda el 1935 amb sis brocs i situada a l'extrem occidental del poble; l’església parroquial de les Voltes, edifici datat del segle XVII i els Ponts de Mas d'en Vall, successió d'arcades fetes amb pedra i morter que formen un aqüeducte.

El terme és situat en terreny muntanyós al peu de Puigcerver (831 m), de Puigmarí (660 m), prop del límit del Camp amb el Priorat i del puig de Vilavella (527 m), ocupant les altes valls de les rieres de les Voltes i de les Irles. L'altitud del terme oscil·la entre els 200 i els 800 m. És, doncs, perfecte per la pràctica del senderisme i la bicicleta de muntanya.

Tot i que l'agricultura és la base econòmica tradicional del terme, una bona part del territori és improductiu, ocupat pel bosc o la garriga. Actualment l'agricultura és principalment d'avellaner i olivera. En els últims anys un cert desenvolupament industrial ha ajudat a aturar la davallada demogràfica.

Ajuntament de Riudecols

Alcalde/essa: Beatriz Mayordomo i Pujol
Secretari/ària: Núria Camacho del Solar
Telèfon: 977 817 009
Fax: 977 560 810
A/e: ajuntament@riudecols.cat
Web: www.riudecols.cat

Adreça
C. la Parra, 2
Riudecols - 43390