Riudoms

Riudoms

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 6569
Extensió: 32,43 km²

Nuclis de població: Riudoms, Molins del Marc Massó. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El poble de Riudoms, al Baix Camp, té una gran varietat de places, com la de l'Om, la de l’Arbre, la de la Palmera i, sobretot, la plaça de l’Església, en la que els dijous té lloc el mercat setmanal. També disposa de força edificis d'interès històric, com l’església parroquial de Sant Jaume Apòstol, la Casa pairal dels Germans Nebot, la Casa del Beat Bonaventura i el Mas de la Calderera, on nasqué el fill il·lustre riudomenc, l’arquitecte Antoni Gaudí Cornet. El territori també és un dels més rics de la comarca en jaciments d'època íbera i romana. S’han trobat restes al mas de Gomandi, al mas del Toda, al mas del Barenys, a l'hort del Pelat o a la Timba del Castellot.

El sector primari té un pes important amb el conreu d'avellaners, oliveres, fruiters, horta, floricultura, jardineria i viverisme, a més de les petites indústries i serveis que equilibren l’oferta laboral i econòmica.

Cal destacar la Fira de l'Avellana i de Sant Llorenç, que té lloc durant el segon cap de setmana d'agost, amb l'exposició de maquinària agrícola, d'automoció i la degustació de productes i gastronomia relacionada amb aquest fruit sec i els seus derivats. Per altra banda també són molt concorregudes les festes locals com les del Beat Bonaventura Gran o les festes majors de Sant Sebastià i de Sant Jaume.

Ajuntament de Riudoms

Alcalde/essa: Sergi Pedret Llauradó
Secretari/ària: Alexandra Rodríguez Jiménez
Telèfon: 977 850 350
Fax: 977 851 264
A/e: aj.riudoms@riudoms.cat
Web: www.riudoms.cat

Adreça
C. Major, 52
Riudoms - 43330