Roquetes

Roquetes

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 8079
Extensió: 136,92 km²

Nuclis de població: Roquetes, Lloret, Raval de Cristo, Raval de la Mercè, la Raval Nova, la Torre de Gil, Xalets de les Crevetes. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Roquetes està situada al sud-oest del Baix Ebre. Per als amants de la natura, el terme gaudeix d'indrets incomparables com el Massís dels Ports, que ofereix una varietat de possibilitats, ja sigui per al simple esbarjo o per la pràctica del muntanyisme. El municipi disposa d'un important patrimoni cultural encapçalat per l'Observatori de l'Ebre, institut de recerca fundat el 1904 per la Companyia de Jesús per tal d'estudiar les relacions Sol-Terra. I altres edificis d'interès a la ciutat són I'Ajuntament Vell, l'Antic Escorxador, la Casa de Sant Josep, també coneguda com residència dels pares Jesuïtes, i les Cases Pairals de Roquetes, antigues cases d'estiueig de la burgesia tortosina del s. XIX.

Roquetes s’emmarca entre el canal de la dreta de l'Ebre i el Massís dels Ports, on es troba el punt més elevat de les comarques de Tarragona, el Mont Caro (1442 m), i que contrasta amb el nucli de població que es troba a 14 m sobre el nivell del mar.

L’economia municipal es basa en el sector industrial i l'agrícola. Al peu dels Ports s'estenen unes amples planes que arriben prop de l'Ebre, on predomina el cultiu de l'olivera i on darrerament s'han anat introduint els tarongers aprofitant l'aigua dels aqüífers. L'horta queda limitada a les zones properes a l'Ebre, on les terres són més fèrtils.

Ajuntament de Roquetes

Alcalde/essa: Ivan Garcia Maigí
Secretari/ària: Maria Teresa Piñol Piñol (accidental)
Telèfon: 977 501 511
Fax: 977 500 524
A/e: alcaldia@roquetes.cat
Web: www.roquetes.cat

Adreça
Av. Diputació, s/n
Roquetes - 43520