Sant Jaume d'Enveja

Sant Jaume d'Enveja

Municipi

Comarca: El Montsià
Habitants: 3527
Extensió: 60,79 km²

Nuclis de població: Sant Jaume d'Enveja, Balada. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Sant Jaume d’Enveja, a la comarca del Montsià, ofereix una sèrie de racons naturals destacats com l'Illa de Buda, que acull nombroses poblacions d'ocells aquàtics, o el riu Migjorn, que en l'actualitat es comporta com una llacuna accessible amb cotxe per poder observar els ocells. A prop es troba la llacuna de l'Alfacada, lloc de nidificació de gran quantitat d'aus. També hi ha una amplitud d’espais per relaxar-se i gaudir del temps com la caseria dels Muntells, la platja del Serrallo, la llacuna de la Platjola o el baladre de Balada, catalogat com arbre monumental.

Sant Jaume d'Enveja és un municipi situat al bell mig del delta de l'Ebre. El seu terme municipal limita al nord amb l'Ebre, al sud amb un antic braç del riu (l'actual sèquia del Riet), a l'est amb la Mediterrània i a l'oest amb Amposta. La força dels elements ha definit el paisatge i les activitats. Fa només 150 anys, el terme de Sant Jaume era un territori inhòspit.

L'economia tradicional, purament de subsistència, es basa fonamentalment en les explotacions agropecuàries, el monocultiu de l'arròs i el rendiment cinegètic.

Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja

Alcalde/essa: Joan Castor Gonell Agramunt
Secretari/ària: Ruth Ramal Sancho
Telèfon: 977 468 039
Fax: 977 468 555
A/e: aj.stjenveja@altanet.org
Web: www.santjaume.cat

Adreça
Av. Catalunya, 22-30
Sant Jaume d'Enveja - 43877