Santa Bàrbara

Santa Bàrbara

Municipi

Comarca: El Montsià
Habitants: 3715
Extensió: 28,15 km²

Nuclis de població: Santa Bàrbara. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Santa Bàrbara, municipi de la comarca del Montsià, és digna de visitar per la seva història. Destaca l’església arxiprestal de Santa Bàrbara, l’edifici de l’Ajuntament de principis del s. XX, el Parc Municipal de Santa Bàrbara, les cooperatives d’oli, el Museu de la Vida a la Plana, les Masades de Santa Bàrbara, la Casa-Museu del pagès Àngel Fibla i la Col·lecció d’Història Natural Josep Antoni Valls.

És una jove però dinàmica població situada en un terreny molt pla, creuada pels barrancs de la Galera, Lledó i Pelós, i limita amb els municipis de Tortosa al nord, Mas de Barberans a l'oest, la Galera al sud, i Masdenverge a l'est. Al bell mig del pla de la Galera i rodejada de grans camps d’oliveres, Santa Bàrbara s’estén suaument entre la majestuositat de dos grans parcs naturals, els Ports i el delta de l'Ebre.

És un poble tradicionalment agrícola, dedicat majoritàriament a la producció d'oli. L’olivera continua essent el cultiu més estès, compartint protagonisme amb el conreu de cítrics, ametllers i hortalisses. També són presents, dins del sector ramader, granges de diferent tipologia, com aviram o bestiar oví.

Ajuntament de Santa Bàrbara

Alcalde/essa: Antonio Ollés Molías
Secretari/ària: Isabel Verge Caballé
Telèfon: 977 717 000
Fax: 977 719 285
A/e: ajuntament@santabarbara.cat
, A/e: informacio@santabarbara.cat
Web: www.santabarbara.cat

Adreça
Pl. Cid i Cid, 1
Santa Bàrbara - 43570