Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

Municipi

Comarca: La Conca de Barberà
Habitants: 2672
Extensió: 33,85 km²

Nuclis de població: Santa Coloma de Queralt, Aguiló, la Pobla de Carivenys, les Roques. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Santa Coloma de Queralt està situat a la Ruta del Cister, molt a prop de les ciutats d’Igualada pel nord-est i de Montblanc pel sud-oest. Destaca pel seu conjunt històric d'època medieval i posterior. Alguns trams de la muralla medieval i alguna torre encara són visibles en alguns carrers de la població. A l’interior del recinte emmurallat i al voltant de la plaça Major, es troba el pati del Castell dels comtes de Santa Coloma i la plaça de l’església, amb importants edificis religiosos i civils, que està integrada al nucli de l’antiga Vila Vella originada al voltant de l’església d’estil gòtic. La plaça Major està voltada de porxos i és on es troba la casa de la vila.

El poble se situa a 675 m sobre el nivell del mar, al nord de la província de Tarragona, a l’altiplà que limita amb les comarques de l'Anoia i la Segarra. Tradicionalment i històricament ha estat vinculat amb la gran comarca natural de la Segarra, motiu pel qual la seva població manté viu un sentiment d’identitat segarrenca.

L'agricultura ha estat l'activitat econòmica tradicional del terme, i al 2001 encara tenia un pes relatiu important, ocupant el 9,8% de la població. Els camps són gairebé en la seva totalitat destinats al conreu dels cereals, principalment ordi i blat. El sector terciari és, des de les darreres dècades del segle XX, el que presenta un major percentatge de treballadors.

Ajuntament de Santa Coloma de Queralt

Alcalde/essa: Ramon Mullerat Figueras
Secretari/ària: Marc Domingo Pares
Telèfon: 977 880 088
Fax: 977 881 463
A/e: aj.stacqueralt@altanet.org
Web: www.stacqueralt.altanet.org

Adreça
Pl. Major, 1
Santa Coloma de Queralt - 43420