Sarral

Sarral

Municipi

Comarca: La Conca de Barberà
Habitants: 1538
Extensió: 52,39 km²

Nuclis de població: Sarral, Montbrió de la Marca, Vallverd. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Municipi de la Conca de Barberà, situat gairebé al centre de la comarca, Sarral destaca pel seu celler cooperatiu, obra de l'arquitecte modernista Pere Domènech i Roura l'any 1914. El celler compta amb un dipòsit suportat per tres pilars de maó vist i coronat amb coberta cònica. Cal visitar la resclosa romana del barranc de la Solada, única construcció d'aquest tipus existent a Catalunya, i l'església parroquial de Santa Maria de Sarral, construïda damunt d'una primitiva església romànica, datada del segle XII, i que en el seu pati rectoral es troba la peça escultòrica més valuosa del patrimoni artístic sarralenc: el timpà romànic de finals del segle XIII.

El nucli urbà de Sarral es troba emplaçat a la riba dreta del riu Anguera, amb una munió de fonts i corrents d'aigua potable disseminats pel terme. Són molt agraïdes les excursions a peu o amb bicicleta al Salt, a la font d'en Videt o a la cova Cativera.

L'economia sarralenca ha estat basada durant anys en l'agricultura i en la indústria artesanal de l'alabastre, que s'exporta arreu del món i que han donat lloc al Museu de l'Alabastre. La principal collita és la del vi, el qual es comercialitza sota la DO Conca de Barberà. També s'elabora i comercialitza un cava propi de Sarral, essent la població el principal elaborador de cava de les comarques de Tarragona.

Ajuntament de Sarral

Alcalde/essa: Victòria Cañís Elices
Secretari/ària: Joan Maria Selma Ollé
Telèfon: 977 890 010
Fax: 977 890 041
A/e: aj.sarral@altanet.org
Web: www.sarral.altanet.org

Adreça
Pl. Església, 1
Sarral - 43424