Savallà del Comtat

Savallà del Comtat

Municipi

Comarca: La Conca de Barberà
Habitants: 53
Extensió: 14,80 km²

Nuclis de població: Savallà del Comtat, Segura. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi se situa a la part septentrional de la comarca de la Conca de Barberà. Disposa d'un castell a la seva part més elevada. La seva estructura original, del segle XI, està desapareguda però es conserven les restes de la reconstrucció que es va dur a terme durant els segles XV i XVI. També destaca l’església parroquial de Sant Pere, construïda damunt d'una primitiva església, que era dedicada a sant Sebastià. L'actual data de 1786 i és d'estil barroc.

S'estén a la part esquerra del riu Corb i està drenat, a més, pel barranc del Segura. El terreny és accidentat per la serra de Teixonera i confronta al nord amb el terme de Llorac, pel sud amb el de Conesa, per l'est amb el de Santa Coloma de Queralt i per l'oest amb el de Vallfogona de Riucorb. El nucli urbà es troba als vessants del turó on es troben les restes del castell.

El mitjà de vida de Savallà és l'agricultura. Els conreus són de secà amb predomini dels cereals, sobretot blat i ordi. Hi ha algun petit sector de vinya i de regadiu. La població, que aconseguí la seva màxima demogràfica l'any 1860, amb 467 habitants, ha anat minvant progressivament al llarg de tot el segle XX.

Ajuntament de Savallà del Comtat

Alcalde/essa: Joan Altimís Santacana
Secretari/ària: Maria Assumpció Canela Corbella
Telèfon: 977 880 137
Fax: 977 880 137
A/e: aj.savalla@altanet.org
Web: www.savalla.altanet.org

Adreça
C. Major, 13
Savallà del Comtat - 43427