La Secuita

La Secuita

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 1708
Extensió: 17,77 km²

Nuclis de població: La Secuita, l'Argilaga, Costa de la Toia, els Diumenges, les Gunyoles, Mas de la Gorra, els Masos, Sant Roc, les Tapioles, Vistabella. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Situat a la part nord del Tarragonès, del nucli antic de la Secuita destaca l’església parroquial de Santa Maria, així com la presència de grans casalots testimonis d'un passat esplendorós. Als afores trobem les restes del Gran Casal de La Tallada, antiga residència dels monjos del monestir de Santes Creus.

El terme destaca per la seva orografia suaument ondulada, a cavall de les conques del Francolí i el Gaià. Tot i haver-hi indicis de diversos assentaments romans, la seva història comença a la segona meitat del s. XII, un cop reconquerit el Camp de Tarragona. Del nucli de l’Argilaga destaca l’església de Sant Roc, la Casa dels Frares, i la casa modernista de la plaça Domingo. Cal remarcar una autèntica obra d’art del modernisme: el temple del Sagrat Cor de Vistabella, obra de l’arquitecte Josep M. Jujol, declarada bé cultural d'interès nacional.

El terme i els seus nuclis no han sofert canvis excessius. En aquest sentit, només cal destacar l'Estació del Camp de Tarragona, el node de comunicacions més important en alta velocitat de les nostres contrades. La vinya és la producció agrària tradicional encara dominant.

Ajuntament de la Secuita

Alcalde/essa: Eudald Roca Gràcia
Secretari/ària: Anna Sanz Verge
Telèfon: 977 61 14 54
Fax: 977 611 159
A/e: aj.secuita@altanet.org
Web: www.lasecuita.cat

Adreça
C. Sant Cristòfol, 2
La Secuita - 43765