La Selva del Camp

La Selva del Camp

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 5683
Extensió: 35,31 km²

Nuclis de població: La Selva del Camp. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Selva del Camp és una vila i municipi de la comarca del Baix Camp. A la seva plaça Major trobem l'actual Casa de la Vila, antic palauet gòtic tardà amb l'escut de la família Montserrat a la façana. També destaquen: l'església de Sant Andreu, de grans dimensions i que és una joia de l'arquitectura renaixentista, el castell i els Ponts, aqüeducte originari del s. XIII que es va construir per elevar l’aigua del rec a la muralla de la vila i que s'ha convertit en el monument emblemàtic de la població. Donant un tomb pel nucli antic, que conserva l'urbanisme medieval, i al llarg del carrer Major, a més dels comerços, és digne de veure la font de Mitja Vila, amb l'escut esculpit el 1519, i algunes cases que encara guarden la fisonomia d'altres èpoques.

Situat entre la plana del Camp i els primers contraforts de la serra de la Mussara, el municipi és al bell mig del Camp de Tarragona, una zona privilegiada pels seus recursos turístics. Es troba a pocs quilòmetres de Tarragona, patrimoni de la humanitat (la Tàrraco romana), i de Reus, centre artístic i de comerç.

Pel que fa a la indústria, en els darrers anys del segle XX ha tingut un desenvolupament notable, ja que gaudeix de bones comunicacions i de la proximitat de Reus. El sector serveis també ha crescut en les últimes dècades i destaca la Firalcamp que se celebra a l’octubre.

Ajuntament de la Selva del Camp

Alcalde/essa: Josep Masdeu Isern
Secretari/ària: Montserrat Masdeu Contijoch (accidental)
Telèfon: 977 844 007
Fax: 977 844 714
A/e: aj.selva@altanet.org
Web: www.laselvadelcamp.cat

Adreça
Pl. Major, 5
La Selva del Camp - 43470