La Sénia

La Sénia

Municipi

Comarca: El Montsià
Habitants: 5640
Extensió: 108,41 km²

Nuclis de població: La Sénia, els Plans. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Sénia és un municipi situat a l’extrem sud de la comarca del Montsià, on destaca l’atractiu històric de la zona medieval i els miradors des d’on contemplar unes vistes esplèndides. És la porta d’entrada a dos parcs naturals, el de la Tinença de Benifassà i el Parc Natural dels Ports, i constitueix el nexe d’unió entre Catalunya i la Comunitat Valenciana amb el riu Sénia. Té rellevància també el Camp d’Aviació Militar, construït l’any 1937, durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), pel Govern de la II República. Aquest aeròdrom va desenvolupar un paper molt important durant la Batalla de l’Ebre.

En quant a festes i tradicions, cal ressaltar que la Sénia gaudeix d’un calendari festiu variat amb les Curses de cavalls pura sang anglesos a les Festes Majors, o la Festa de la Mare de Déu de Pallerols al setembre, amb catifes de flors i serradura de colors, bon exemple de la cultura popular del territori.

Per últim, cal afegir que la Sénia té una llarga tradició en el treball de la fusta esdevenint, en les últimes dècades, un dels centres comercials del moble més importants de tota Catalunya, el País Valencià i l’Aragó.

Ajuntament de la Sénia

Alcalde/essa: José Ramon Bellaubí i Caballer
Secretari/ària: Fernando Calpe Caballer
Telèfon: 977 713 000
Telèfon: 977 713 058
Fax: 977 570 168
A/e: lasenia@altanet.org
Web: www.lasenia.cat

Adreça
C. Tortosa, 1
La Sénia - 43560