Solivella

Solivella

Municipi

Comarca: La Conca de Barberà
Habitants: 632
Extensió: 21,37 km²

Nuclis de població: Solivella. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Solivella se situa al vessant meridional de la serra del Tallat. Solivella celebra cada 9 de setembre la Festa del Sagrat Cor on la vila es vesteix de color. Els habitants surten al carrer per donar mostres de la seva sensibilitat artística i religiosa. Els carrers esdevenen catifes multicolors, guarnits amb pols d'alabastre, serradures pintades, flors i fulles. Les cases s'engalanen i, en diversos racons de la població, una mostra de diverses representacions de la vida de Jesús converteixen el poble en un extraordinari jardí teatral de gran majestuositat i bellesa.

El nucli de població se'ns presenta endreçat, bonic, rústic i alegre, ja que els seus habitants han sabut conservar l'arquitectura de la zona, reflectida en les cases de pedra, les flors i l'embelliment dels seus carrers. El pas de la carretera que mena a Andorra i el fet que Solivella és el poble de la Conca de Barberà que queda més a la vora del monestir de Vallbona de les Monges, han estat els factors decisius per al seu coneixement turístic i gastronòmic.

L'economia es basa en el turisme i s’assenta en les explotacions agràries que s'adapten a les necessitats del mercat, oferint qualitat en vins, productes agrícoles i en l'oferta gastronòmica d'interior.

Ajuntament de Solivella

Alcalde/essa: Jaume Bergadà Garcia
Secretari/ària: Martí Pérez Roig
Telèfon: 977 892 101
Fax: 977 892 378
A/e: secretaria@solivella.cat
, A/e: aj.solivella@altanet.org
Web: www.solivella.cat

Adreça
Pl. Major, 1
Solivella - 43412