Tivenys

Tivenys

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 902
Extensió: 53,54 km²

Nuclis de població: Tivenys. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Tivenys està situat al marge esquerre del riu Ebre, al sector nord de la comarca, entre la serra de Cardó i el riu Ebre. Promociona cada any la Fira d'Artesania, que reuneix una quarantena de parades, a tocar del riu Ebre, vinculades als oficis tradicionals, on destaquen els terrissaires locals i el guarnidor de cavalls, així com una mostra de productes gastronòmics amb les baldanes i pastissets. Precisament, l'assut del riu Ebre i el poblat ibèric, dins el terme municipal de Tivenys, són dos reclams més de la fira. Per això durant tot el cap de setmana s'habilita un tren turístic que uneix el nucli urbà i aquests punts d'interès.

El terme municipal limita al nord amb Benifallet per les crestes que emmarquen la vall de Cardó; al sud amb Bítem (Tortosa), separat pel barranc de la Buinaca; a l'est pel Perelló, i a l'oest, i fent de partió el riu Ebre, queden els termes de Xerta i d'Aldover. El municipi té la forma d'un gran circ tancat i coronat pels cimals de les muntanyes de Cardó i de la serra del Boix. Tots els barrancs que davallen de la muntanya són tributaris a l'Ebre.

La principal activitat municipal és el sector primari, sent l'agricultura de secà  la que més extensió ocupa. S'hi cultiven oliveres, ametllers, garrofers i una mica de vinya; és molt important la producció d'oli d'oliva. Tot i això, els conreus principals són a les terres de regadiu amb arbres fruiters, sobretot préssecs i cítrics. En l'actualitat, un bon nombre de persones treballen a la indústria i al sector dels serveis al voltant de l'àrea de Tortosa.

Ajuntament de Tivenys

Alcalde/essa: Eladi Galbe
Secretari/ària: Carmina Cuenca Medina
Telèfon: 977 496 233
Fax: 977 496 168
A/e: aj.tivenys@altanet.org
Web: www.tivenys.altanet.org

Adreça
C. Abadia, 10
Tivenys - 43511