Tivissa

Tivissa

Municipi

Comarca: La Ribera d'Ebre
Habitants: 1619
Extensió: 209,43 km²

Nuclis de població: Tivissa, Darmós, Llaberia. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Tivissa és una vila de la comarca de la Ribera d’Ebre. Construïda sobre un turó al peu dels vessants septentrionals de la serralada, dominant la vall de l’Ebre, compta amb: vestigis prehistòrics; vestigis ibèrics com el jaciment del Castellet de Banyoles, considerat dels més importants de Catalunya; i vestigis romans, que fan de Tivissa un municipi d’arrels mil·lenàries en un entorn natural on poder gaudir de les activitats de muntanya.

La vila, que conserva la seva fesomia emmurallada, amb carrers estrets i sinuosos, dóna la impressió al visitant que està en una època anterior. Es mostra majestuosa amb la gran església arxiprestral de Sant Jaume. Voltada de muntanyes, Tivissa compta amb diverses coves amb pintures rupestres de l'epipaleolític com les pintures rupestres de Font Vilella, i restes romanes com l’anomenada Aumedina, una terrisseria amb dos forns complets on s’hi ha trobat abundància de rajoles, teules i àmfores.

L'agricultura és l'activitat econòmica predominant. El volum de població que s'hi dedica ha minvat els darrers anys, primer per l'auge de la indústria, que desplaça molts treballadors a poblacions industrials properes, i també pel sector serveis, avesat al turisme en els darrers anys.

Ajuntament de Tivissa

Alcalde/essa: Maria Montserrat Perelló Margalef
Secretari/ària: Gabriel Berganza Torné
Telèfon: 977 418 014
Fax: 977 418 359
A/e: aj.tivissa@altanet.org
Web: www.tivissa.altanet.org

Adreça
C. Castell, 2
Tivissa - 43746