La Torre de Fontaubella

La Torre de Fontaubella

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 131
Extensió: 7,11 km²

Nuclis de població: La Torre de Fontaubella. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Torre de Fontaubella és un municipi situat a la capçalera de la riera de Marçà, al peu mateix de la Mola de Colldejou. El nucli originari de la població es troba situat a la partida de Fontesovelles, on encara es conserven restes d’unes construccions en pedra seca que formaven l’antic poblat de Fontaubella. Posteriorment, als voltants del 1700, la població es va traslladar a l'entorn de la Torre del Rafolí donant lloc a l’actual nucli. El terme, com tots els situats al voltant de la serra de l'Argentera, és molt accidentat i d'extensió molt reduïda.

Una de les nombroses excursions recomenades és pujar a la Mola, on es troben restes d'una torre de vigilància i es pot gaudir de les vistes a bona part de la Costa Daurada, visitar el Parc Eòlic de l'Enderrocada o l'església de la Nativitat.

L'agricultura és la principal activitat dels habitants del poble. La major part del terme és erm, ocupat per bosc, garriga i pasturatges. En la resta del terme es conrea l'avellaner, seguit de la vinya, i també hi ha ametllers i oliveres. En els darrers anys una bona part de la població activa s'ha traslladat a treballar fora del municipi, tot i que les terres continuen conreant-se com sempre.

Ajuntament de la Torre de Fontaubella

Alcalde/essa: Albert Sabaté Rull
Secretari/ària: Òscar Ruben Presa Virgili
Telèfon: 977 830 615
Fax: 977 830 267
A/e: aj.tfontaubella@altanet.org
Web: www.torredefontaubella.oasi.org

Adreça
Carrer Major, 1
La Torre de Fontaubella - 43774