Torroja del Priorat

Torroja del Priorat

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 152
Extensió: 13,16 km²

Nuclis de població: Torroja del Priorat. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

És un municipi situat a la part central de la comarca administrativa i enmig del Priorat històric. És interessant l'església parroquial de Sant Miquel, neoclàssica, amb elements barrocs i que guarda com a peça notable un orgue d'estil romàntic francès amb elements catalans, construït al voltant de 1800 pel ciutadà francès Joan Pere Cavailler i actualment restaurat.

Els carrers empedrats de la vila són en la seva majoria costeruts, estrets i irregulars, amb pedres de color blavenc dignes d'admiració. Conserva un tipisme autèntic molt poc corrent. També hi ha diversos barrancs, fonts i pous que donen aigua per a la vida del poble. El territori és molt trencat ja que hi arriben els darrers contraforts de la serra del Molló, formats per licorelles.

Més de la meitat del terme resta erm amb garriga, bosc i pasturatge. L'activitat principal és l'agricultura. La vinya és el conreu més abundant, i produeix força vi apreciat pel seu gust i graduació. La segueixen l'ametller i, a més distància, l'olivera i l'avellaner.

Ajuntament de Torroja del Priorat

Alcalde/essa: Joan Sentís Peri
Secretari/ària: Biel Llop Guiu
Telèfon: 977 839 217
Fax: 977 839 217
A/e: aj.torroja@altanet.org
Web: www.torroja.altanet.org

Adreça
C. Major, 31
Torroja del Priorat - 43737