Tortosa

Tortosa

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 33439
Extensió: 218,51 km²

Nuclis de població: Tortosa, el Castell de Mianes, Ferreries, la Font de Quinto, el Mascar, el Rastre, el Raval de la Llet, el Raval de Sant Llàtzer, el Raval del Pom, els Reguers, Remolins, Santa Rosa de Lima, Sant Josep de la Muntanya, Vinallop. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Més de dos mil anys d'història conformen el ric patrimoni de Tortosa, capital de comarca del Baix Ebre. Declarada Conjunt Historicoartístic, hi trobem gran varietat d’edificacions com la Suda de Tortosa, una impressionant fortalesa elevada 59 m que domina la ciutat i el riu Ebre, i la catedral de Santa María de Tortosa, edifici gòtic amb façana barroca,  que s'assenta en l'espai en que es situà el fòrum romà.

El seu territori en forma de vall abasta des del cim del Port fins a la convergència, amb la singularitat paisatgística dels arrossars, del delta de l’Ebre. Aquesta riquesa d’escenaris i cultures es transforma en una gastronomia molt variada plena de contrastos i sensacions. La vall és sensiblement horitzontal, motiu que, juntament al riu Ebre, propicià els primers assentaments humans i que va permetre una subsistència molt generosa als seus habitants.

El sector secundari i el terciari són els que apleguen la major part de la població ocupada. Les indústries de l'alimentació ocupen una part bàsica en l'economia de la població i són importants les cooperatives que comercialitzen l'oliva. Tortosa arriba al punt àlgid de popularitat durant la Festa del Renaixement, esdeveniment anual que recrea l’ambient de Tortosa en la seva època de màxim esplendor, el segle XVI.

Ajuntament de Tortosa

Alcalde/essa: Meritxell Roigé Pedrola
Secretari/ària: Josep Antoni Chavarria Espuny
Telèfon: 977 585 800
Fax: 977 585 852
A/e: aj.tortosa@tortosa.cat
, A/e: info@tortosa.cat
Web: www.tortosa.cat

Adreça
Pl. Espanya, 1
Tortosa - 43500