Ulldemolins

Ulldemolins

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 398
Extensió: 38,17 km²

Nuclis de població: Ulldemolins. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Ulldemolins és un municipi situat a la vall del riu Montsant. Des del punt de vista històric, cal destacar la presència d'ermitans a les muntanyes del Montsant, massís que deu el nom a l'existència de nombroses ermites que s'aixequen al seu voltant. El més conegut de tots fou probablement Fra Guerau, prior d'Escaladei, retirat a l'ermita de Sant Bartomeu d'Ulldemolins per fer penitència. Al llarg dels segles, el seu record s'ha mitificat donant lloc a nombroses llegendes. Pel seu nom és conegut, també, un dels indrets més excepcionals de tot el Montsant.

A Ulldemolins trobem edificis històrics com: l’església de Sant Jaume, església d'estil renaixentista de finals del segle XVI; l’orgue de l'església de Sant Jaume, un dels més antics a Catalunya, construït el 1637; el santuari de la Mare de Déu del Loreto, construït a finals del segle XVIII, i ermites com la de sant Bartomeu, santa Magdalena i la de sant Antoni i santa Bàrbara.

L'economia del poble es basa principalment en l'agricultura. Els conreus majoritaris són l'olivera, l'ametller i la vinya. La riquesa natural i cultural d'Ulldemolins atreu cada any nombrosos visitants que gaudeixen d'un entorn privilegiat i una bona acollida dels seus habitants.

Ajuntament d'Ulldemolins

Alcalde/essa: Sergio Méndez Romero
Secretari/ària: Sandra Anglès Lorca
Telèfon: 977 561 578
Fax: 977 561 583
A/e: aj.ulldemolins@altanet.org
Web: www.ulldemolins.cat

Adreça
Pl. de la Vila, s/n
Ulldemolins - 43363