Vallfogona de Riucorb

Vallfogona de Riucorb

Municipi

Comarca: La Conca de Barberà
Habitants: 77
Extensió: 10,94 km²

Nuclis de població: Vallfogona de Riucorb, el Balneari de Vallfogona. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Vallfogona de Riucorb està situat en el confí amb l’Urgell i la Conca de Barberà, en plena vall del Corb. Vallfogona destaca per les seves aigües minerals (fonts Pudosa i Salada). A l'inici del segle XX, aprofitant l'interès mèdic d'aquestes aigües que provenia de temps enrere, es va construir el Balneari de Vallfogona, modernament revitalitzat.

Cal destacar l'església parroquial de Santa Maria, amb culte a sant Llorenç, que té una portalada romànica, però que en la major part té elements gòtics. A la capella de la Concepció trobem un retaule de pedra incomplet escolpit per l’artista Jordi de Déu, escultor cabdal del gòtic català. També cal esmentar la capella de Santa Bàrbara, del 1617, feta pel mestre de cases de Cervera, Miquel Rabiol, per encàrrec del rector, Francesc Vicent Garcia, i que avui en dia acull l’espai d’interpretació del famós Rector de Vallfogona.

Actualment l’activitat principal és l’agricultura, tot i que resulta força important el sector turístic, ja que l'afluència de banyistes i estiuejants, principalment a l’estiu, ha fet créixer a l'entorn del balneari un conjunt d'hostals i residències, habitatges particulars i cases de lloguer.

Ajuntament de Vallfogona de Riucorb

Alcalde/essa: Francesc Xavier Llobet Albareda
Secretari/ària: Maria Assumpció Canela Corbella
Telèfon: 977 880 000
Fax: 977 880 000
A/e: aj.vallfogona@altanet.org
Web: www.vallfogonaderiucorb.cat

Adreça
C. la Font, 4
Vallfogona de Riucorb - 43427