Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 6603
Extensió: 102,67 km²

Nuclis de població: L’Almadrava, l’Arenal, el Calamar, Castelló, Fatxes, Gavadà, l’Hospitalet de l’Infant, l’Infant, Masboquera, Masriudoms, Remullà, Vandellòs. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de la comarca del Baix Camp té com a actual marca turística "l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors". Presenta un paisatge on la muntanya es fon amb el mar amb quatre platges de sorra fina i aigües transparents: l’Almadrava, l’Arenal, la Punta del Riu i la platja del Torn, on s’ofereixen moltes activitats i es poden practicar diversos esports nàutics.

Altres punts d’interès turístic són l’Antic Hospital Medieval (1344) fundat per l’Infant Pere, fill de Jaume II i Blanca d’Anjou, declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) i que dóna nom al nucli de l’Hospitalet de l’Infant; Ca la Torre, la casa pairal més significativa de Vandellòs, que pren aquest nom perquè conté una torre de defensa medieval (declarada també BCIN); les nombroses rutes de senderisme i BTT; el Centre d’Interpretació de l’Oli; el port esportiu; etc.

En aquest municipi el sector energètic, especialment el nuclear, té un pes molt important des del punt de vista econòmic. Des de l’Ajuntament s’està treballant, però, en la diversificació econòmica, apostant pel turisme, els serveis i la implantació d’altres indústries que es complementin amb el sector energètic.

Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Alcalde/essa: Alfons Garcia Rodríguez
Secretari/ària: M. Àngels Benedicto Esclarín
Telèfon: 977 824 037
Fax: 977 824 359
A/e: info@vandellos-hospitalet.cat
, A/e: aj.vandellos@altanet.org
Web: www.vandellos-hospitalet.cat

Adreça
Pl. de l'Ajuntament, 6
Vandellòs - 43891