Vilanova de Prades

Vilanova de Prades

Municipi

Comarca: La Conca de Barberà
Habitants: 107
Extensió: 21,51 km²

Nuclis de població: Vilanova de Prades. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

El terme municipal de Vilanova de Prades està situat a l’extrem sud-oest de la Conca de Barberà, presenta una orografia molt accidentada i està drenat pel riu de Prades i de Montsant. El lloc de Vilanova de Prades està documentat des de l'any 1159. Del seu antic castell no en resta gairebé res. El seu nucli antic destaca pels portals adovellats, símbol de la importància econòmica de la vila durant segles, i per l’església de Sant Salvador, edifici de tradició barroca.

La seva Festa i Mercat de la Castanyada, festa gastronòmica i popular en la que es duen a terme degustacions gastronòmiques, venda de productes del camp, balls folkòrics i mostres d’oficis artesans entre d'altres activitats, ha esdevingut un referent de mercat tradicional de la comarca.

La seva situació privilegiada fa de Vilanova un lloc idoni per a la pràctica de l’escalada, el senderisme i la bicicleta de muntanya. A la regió es produeixen vins de qualitat i l’enoturisme també és una activitat destacada.

Tot i que l'economia és bàsicament agrícola i ramadera, Vilanova és un dels famosos pobles d'estiueig de la comarca que es veu afavorit per la seva climatologia suau. Principalment se'l coneix com un poble productor de castanyes per bé que l'avellaner sigui el cultiu més estès, a més de la patata, de gran qualitat, i la recol·lecció de tòfones.

Ajuntament de Vilanova de Prades

Alcalde/essa: Artur Miró Palau
Secretari/ària: Joan Anton Font Monclús
Telèfon: 977 869 056
Fax: 977 869 056
A/e: aj.vprades@altanet.org
Web: www.vprades.altanet.org

Adreça
TV-7004 - Carrer Major, 3
Vilanova de Prades - 43439