Vilaverd

Vilaverd

Municipi

Comarca: La Conca de Barberà
Habitants: 443
Extensió: 12,61 km²

Nuclis de població: Vilaverd. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Vilaverd es troba a la part més meridional de la Conca de Barberà. El seu terme, sota els contraforts orientals de les muntanyes de Prades, és molt accidentat. En un turó al costat del ferrocarril es troba el lloc més típic i pintoresc de la vila: el santuari de la Mare de Déu de Montgoi, un edifici de molt bella factura, probablement del s. XV.

El nom de Vilaverd denota la presència d’alguna vila romana, hipòtesi reforçada pel fet que la carretera Salou-Artesa segueix l’antiga Via Aurèlia. El poble està format per tres parts: el nucli medieval, sobre el solc del riu Francolí, les masies o viles noves i la zona del santuari. Al nucli medieval trobem l’església de Sant Martí, del s. XI, els safareigs públics i edificis com Cal Reganyós, un dels més antics de la vila.

En el seu terme conflueixen les aigües del Brugent i del Francolí, per això Vilaverd és rica i famosa vall dels rius de la conca. La seva situació també permet gaudir de diferents rutes per la natura, com les muntanyes de Prades o el cim de Miramar.

Els habitants de Vilaverd viuen de la indústria complementada amb l'agricultura. La cooperativa agrícola aglutina la producció dels conreus principals típics de la Conca: la vinya, els cereals i les oliveres.

Ajuntament de Vilaverd

Alcalde/essa: Antoni Anglès Rosich
Secretari/ària: Joan Güell Serra
Telèfon: 977 876 337
Fax: 977 876 215
A/e: ajuntament@vilaverd.cat
Web: www.vilaverd.cat

Adreça
Pl. de la Bàscula, s/n
Vilaverd - 43490