La Vilella Alta

La Vilella Alta

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 133
Extensió: 5,15 km²

Nuclis de població: La Vilella Alta. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Vilella Alta està situada a la vall que configura el riuet d’Escaladei. El seu edifici més notable és l'església parroquial de Santa Llúcia, de la segona meitat del segle XVIII, d'estil neoclàssic abarrocat. Té tres naus, amb cor i campanar incorporat. En el seu interior es conserven part dels antics elements decoratius, coetanis a la seva construcció, sobretot diverses pintures murals. A l'església es conserva també un retaule pintat de caire renaixentista.

El terme és accidentat pels vessants meridionals de la serra del Montsant. El poble, situat dalt d'un turó, és l'únic nucli de població del municipi.

L'agricultura és la principal activitat de la població, encara que més de la meitat del territori es manté erm amb boscos, pasturatge i garriga. El conreu més abundant és la vinya, que actualment ha experimentat un lleuger increment. La segueixen en ordre decreixent els ametllers i les oliveres. El regadiu és molt escàs. L'any 1933 es constituí el sindicat d'agricultors, avui cooperativa agrícola.

Ajuntament de la Vilella Alta

Alcalde/essa: Damià Fàbrega Sabaté
Secretari/ària: Jesús Fuster Amades
Telèfon: 977 839 375
Fax: 977 839 375
A/e: aj.vilellaalta@altanet.org
Web: www.vilellaalta.altanet.org

Adreça
Pl. de les Eres, 1
La Vilella Alta - 43375