Vinebre

Vinebre

Municipi

Comarca: La Ribera d'Ebre
Habitants: 425
Extensió: 26,44 km²

Nuclis de població: Vinebre. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Municipi de la Ribera d'Ebre, Vinebre està situat al marge esquerre del riu Ebre. El terme municipal s'estén en una vasta esplanada i està ben comunicat amb Reus, Tarragona, Lleida (eix de l’Ebre C-12), i amb l'autopista A-7 per l'Hospitalet de l'Infant. Antigament s'arribava a Vinebre per Ascó i s'havia de travessar el riu en barca.

Vinebre compta amb un sector que, progressivament, va prenent importància: l’hostaleria, la restauració i el turisme. Al terme municipal hi ha diversos llocs d’interès com l’Establiment Ibèric de Sant Miquel, un dels punts més antics del municipi, Ca don Joan, edifici que data del segle XVI amb forjats singulars i un pati interior renaixentista, l’ermita de Sant Miquel, la casa natal de Sant Enric d’Ossó i el Col·legi de les Teresianes.

A la vila de Vinebre l'activitat tradicional sempre ha estat l'agricultura, però la industrialització de les zones properes ha fet que una part de la població agrícola s'anés decantant cap a les activitats industrials i cap al sector serveis amb restauració i hosteleria.

Ajuntament de Vinebre

Alcalde/essa: Gemma Carim Gironés
Secretari/ària: Roser Martínez Jiménez
Telèfon: 977 405 781
Fax: 977 406 104
A/e: aj.vinebre@altanet.org
Web: www.vinebre.cat

Adreça
C. de la Torre, 21
Vinebre - 43792