Treballar i Emprendre

Una jornada tècnica debatrà sobre l’economia ‘silver’ com a oportunitat de desenvolupament econòmic a les zones rurals

La sessió tècnica se celebrarà el 30 de maig a l’Hostatgeria de Poblet i està emmarcada en el projecte Redel Rural Silver, amb el qual col·labora la Diputació de Tarragona
 • Publicat26/05/2023

 

L’economia silver és aquella vinculada a atendre les necessitats de les persones majors de 55 anys. És un segment de població que creix any rere any i, per tant, és una oportunitat per a generar negoci, especialment en les zones rurals. Una jornada, organitzada en el marc del projecte Redel Rural Silver, amb el qual col·labora la Diputació de Tarragona, aprofundirà en l’economia silver com a oportunitat de desenvolupament econòmic.

La sessió, que tindrà lloc el 30 de maig a l’Hostatgeria de Poblet a partir de les 9h, està pensada per ser un punt de trobada d’emprenedors que es dirigeixen a aquest sector poblacional i, alhora, per a donar a conèixer bones pràctiques que ja s’estan duent a terme. En aquest sentit, s’han organitzat dues taules de debat, amb la participació de tècnics i experts en economia silver i de persones emprenedores vinculades a aquest sector.

A més, durant la jornada s’aprofundirà en el repte de com es poden aprofitar els recursos turístics existents per convertir el turisme sènior en un pilar fonamental i aportar solucions per contribuir a la potencialitat del territori, a partir del treball compartit i/o l’establiment de sinergies.

Les inscripcions encara estan obertes, i es poden formalitzar en aquest enllaç: https://www.dipta.cat/empren/jornada-impulsem-leconomia-silver-de-repte-a-oportunitat-per-al-mon-rural.

 

9.15 h – Benvinguda

9.30 h –Taula 1: Descobrim l’economia silver

 • L’àmbit de l’economia silver a Catalunya, a càrrec d’ACCIÓ (Agència per a la Competitivitat de l’Empresa)
 • Descobrint el consumidor silver, a càrrec de Payment Innovation Hub

10.30 h – Pausa – cafè

11.00 h – Inici de la Taula 2: Coneixem bones pràctiques 

 • Fundació Santa Teresa – Experiència en el sector de les cures i atenció a les persones
 • Eutsi Cooperativa –  Experiència d’envelliment actiu al pirineu de Navarra
 • Bleta – Startup del sector tecnològic
 • Vilma – Startup del sector edtech

12.30 h – Inici de la Taula 3: Oportunitats per al sector del turisme i benestar silver

 • Hotel Balnerari Vallfogona de Riucorb – Jaume Riera
 • Escornlabou.cat – Paula Santamaria
 • Naturalmente Yoga – Cristina Gómez 
 • Lo nostre arròs – Eva Casanova

13.30 h – Presentació del repte Redel Rural Silver, enfocat al turisme sènior. A càrrec de Sandra Suàrez, tècnica d’Emprenedoria de la Diputació de Tarragona

 

La Diputació de Tarragona impulsa el projecte Redel Rural Silver juntament amb 4 entitats d’arreu de l’Estat –Sodebur, Lanbide Ekimenak Zentroa, el Ayuntamiento y Mancomunidad de Medina del Campo i REDEL–, per abordar les necessitats relacionades amb l'envelliment en el medi rural i aprofitar les oportunitats que ofereix l’economia silver com a font de feina, benestar i desenvolupament local.

Tindrà lloc el proper 30 de maig
Tindrà lloc el proper 30 de maig