Transformació digital

Despleguem la fibra òptica

 La Diputació de Tarragona prepara la xarxa viària local per al pas de fibra òptica, un dels reptes estratègics inclosos a l'actual Pla de Mandat de la institució. Emmarcat en el Conveni per al desplegament i la compartició d’infraestructures de telecomunicacions a la xarxa local de carreteres de titularitat de la Diputació de Tarragona i l’adquisició de compromisos de construcció d’infraestructures de telecomunicacions per al període 2021-2022, signat amb la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat.

fibra a marça

La Diputació, motor de transformació digital

El projecte que farà arribar la fibra òptica als municipis té un pressupost d'execució per contracta de 3.772.347,96€, i incideix en gairebé 100 km corresponents a 23 trams de vies de titularitat de la Diputació.

En els diferents trams objecte d'aquesta actuació es construirà una microrasa fora de la calçada de la carretera, on s’hi instal·laran entre 6 i 12 conductes de diferents colors on posteriorment s'hi ha d'instal·lar la fibra òptica, l'estesa de la qual no s'hi inclou. El 'Projecte de construcció d’infraestructures per al pas d’instal·lacions a la xarxa local de carreteres de la Diputació de Tarragona, any 2021' ha estat redactat pel Servei d'Assistència al Territori de la institució.

 

Per saber-ne més