La Diputació

Fem Memòria

llibres

La memòria d'activitats és el recull resumit de totes les accions que la Diputació de Tarragona, des de les seves àrees i organismes autònoms, ha realitzat al llarg de l'any per donar servei als ens locals, entitats i ciutadania en general. Perquè treballem per fer de la Catalunya Sud un bon lloc on viure.

Les darreres memòries

2022

Memòria 2022

Clica sobre la imatge per descarregar-te la memòria completa en pdf

Motor econòmic i social

Durant l’any 2022, l’últim exercici sencer del present mandat a la Diputació de Tarragona, hem continuat treballant de valent en pro de l’equilibri territorial, garantint els serveis als municipis ―en especial els més petits―, impulsant bones connexions viàries físiques

i digitals, donant suport a la cultura, al turisme i a l’emprenedoria o contribuint a la transició energètica per afavorir la descarbonització del nostre territori. En definitiva, generant oportunitats a la ciutadania dels pobles i ciutats del Camp de Tarragona, les Terres de

l’Ebre i el Baix Penedès. Són iniciatives que trobareu detallades a les pàgines d’aquesta memòria anual.

[...]

Noemí Llauradó i Sans

Presidenta de la Diputació de Tarragona

 

2021

Memòria 2021

Clica sobre la imatge per descarregar-te la memòria completa en pdf

Sumant amb els municipis

Novament, em satisfà adreçar-me des d’aquesta pàgina als

alcaldes i les alcaldesses, a les regidores i els regidors, i a tot

el conjunt de persones que feu avançar el país des dels vostres

respectius ajuntaments. La tasca que dueu a terme és essencial

en aquest sentit, i amb la mateixa força i convicció que demostreu

dia a dia, des de la Diputació de Tarragona us fem avinent el nostre

suport com a institució supramunicipal al servei del món local i de

la ciutadania del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix

Penedès.

La nostra continua sent una demarcació viva, activa i amb

un gran potencial, i així ho corroboren les recents inversions

econòmiques anunciades al nostre territori, un fet que augmenta

la nostra confiança en el futur. Per incrementar-hi encara més les

oportunitats, a la Diputació de Tarragona treballem de manera

continuada en múltiples àmbits que beneficien els nostres pobles i

ciutats i el conjunt de la població, exercint el nostre paper de motor

del territori.

[...]

Noemí Llauradó i Sans

Presidenta de la Diputació de Tarragona

 

2020

portada 2020

 Descarrega't la memòria clicant la imatge

Per molt temps que passi, molts de nosaltres recordarem el 2020 com l’any de la Covid-19, causant d’una crisi sanitària, econòmica i social d’abast mundial que, malauradament, encara arrosseguem.

A casa nostra, les institucions públiques i el conjunt de la societat hem fet un esforç ingent per fer front a l’adversitat, sent creatius i solidaris i trobant solucions en un temps rècord.

Vosaltres, com a representants de les administracions més properes a la ciutadania, heu estat —i esteu— en primera línia en la planificació i l’execució de mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia als vostres municipis respectius. Heu estat determinants en la resolució del problema, que heu entomat amb empenta i vocació de servei públic. Us felicito per la gran tasca que dueu a terme.

[...]

Noemí Llauradó i Sans

Presidenta de la Diputació de Tarragona

 

2019

2019

 Descarrega't la memòria clicant la imatge

L’any objecte d’aquest balanç és anterior a la crisi del coronavirus, per bé que a finals del 2019 ja n’hi havia els primers casos en països asiàtics. Les nostres comarques patien aleshores altres fatalitats que vam haver d’entomar amb rapidesa i determinació per tal de mitigar-ne les conseqüències en la mesura de les nostres possibilitats. Em refereixo a casos tan greus com l’incendi forestal de l’estiu a la Ribera d’Ebre i al Priorat, els aiguats de l’octubre a la Conca de Barberà, el temporal Gloria de principis del 2020 —amb nombrosos desperfectes al delta de l’Ebre i altres comarques— o l’explosió a la planta química d’IQOXE, a la Canonja. En tots els casos, tal com fem ara per lluitar contra el coronavirus, des de la Diputació vam fer costat a les persones afectades, en consonància amb el nostre caràcter d’Administració supramunicipal  destinada a vetllar pel bé comú de les persones de la demarcació. Una institució des de la qual, alhora, treballem per facilitar una gestió eficient dels nostres municipis i contribuir al desenvolupament sostenible del territori.

[...]

Noemí Llauradó i Sans

Presidenta de la Diputació de Tarragona

 

2018

memoria 2018

 Descarrega't la memòria clicant la imatge

Versió resumida

 

 

Aquesta memòria anual que us faig a mans —la darrera que us presento com a president de la Diputació de Tarragona— reflecteix l’ajut que, des de la nostra institució, prestem a tots els municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Amb aquest balanç no pretenem fer cofoisme de la nostra tasca —que, d’altra banda, ens ve donada per les nostres competències com a Administració supramunicipal—, sinó un exercici de transparència i, sobretot, reflectir l’impuls de la nostra regió gràcies a l’empenta que neix de les mateixes administracions locals.

[...]

Josep Poblet i Tous

President de la Diputació de Tarragona

2017

memoria 2017

 Descarrega't la memòria clicant la imatge

Versió resumida

 

“Aquí Diputació”. Els qui teniu responsabilitats de govern als nostres pobles i ciutats, així com el conjunt de la ciutadania del Camp i de l’Ebre, de ben segur que heu vist o sentit aquest nou lema en diferents comunicacions vinculades a obres i serveis que prestem a la Diputació de Tarragona, inclosa aquesta memòria que teniu a les mans.

El missatge és inequívoc: “La Diputació és aquí, treballant amb vosaltres”, ja sigui en la remodelació d’un carrer a Rocafort de Queralt, en el finançament de la llar d’infants del Perelló o en la millora de la carretera de Maspujols a l’Aleixar, per citar només tres exemples recents. I, sense voler caure en el cofoisme, gosaria anar més lluny en aquesta afirmació: “La Diputació sempre és aquí”. Sabeu que és ben bé així, i que no podria ser de cap altra manera, atesa la nostra condició d’ens supramunicipal al servei dels ajuntaments i de les persones arreu dels nostres municipis, en especial els més petits.

[...]

Josep Poblet i Tous

President de la Diputació de Tarragona

2016

memoria 2016

 Descarrega't la memòria clicant la imatge

Versió resumida

Què fem a la Diputació? En quins àmbits treballem? Com repercuteix la nostra feina en el dia a dia de la ciutadania? La majoria dels qui esteu llegint aquestes línies en coneixeu bé la resposta, atesa la vostra condició de representants i treballadors de l’Administració local, principal destinatària de la nostra acció de govern. No obstant això, us convidem un any més a conèixer en detall la tasca duta a terme en l’exercici passat, fidels al nostre compromís amb la transparència i l’accés a la informació pública. Comprovareu que el 2016 ha estat un any especialment prolífic pel que fa a materialització d’iniciatives de caire social, econòmic o cultural, i quant a impuls de nous projectes.

[...]

Josep Poblet i Tous

President de la Diputació de Tarragona