La Ràpita

La Ràpita

Municipi

Comarca: El Montsià
Habitants: 14953
Extensió: 53,72 km²

Nuclis de població: La Ràpita, les Salines de la Trinitat. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Situada a la comarca del Montsià, a l’extrem sud del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la Ràpita és una ciutat marinera que acull un dels ports pesquers més dinàmics de Catalunya. Compta amb un passeig marítim que comença en una extensa zona verda anomenada el Parc de Garbí, segueix vorejant totes les platges, passa per un pont sobre l’aigua i dóna la volta a l’antic far. Un dels seus principals atractius són les platges de sorra fina i poca profunditat, també la proximitat del Parc Natural del Delta de l'Ebre, el Parc Natural del Ports i el Mirador de la Guardiola, antiga torre de vigilància que protegeix la ciutat per ponent.

La Ràpita s’estén al llarg de la badia dels Alfacs. L'abriguen i el resguarden per una banda, de la mar brava, un gran braç de sorra format pels sediments que el riu Ebre ha arrossegat cap al mar (la Punta de la Banya), i per l'altra banda, la serra del Montsià.

A finals del segle XX les activitats primàries continuaven mantenint un pes important en l'economia del municipi. Tot i l'increment de les activitats industrials i sobretot dels serveis, la Ràpita ha estat tradicionalment una ciutat marinera.

Ajuntament de la Ràpita

Alcalde/essa: Josep Carles Caparrós i Garcia
Secretari/ària: Gregorio Juárez Rodríguez
Telèfon: 977 740 100
Fax: 977 744 387
A/e: ajuntament@larapita.cat
Web: www.larapita.cat

Adreça
Pl. Carles III, 13
La Ràpita - 43540