Riudecanyes

Riudecanyes

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 1146
Extensió: 17,10 km²

Nuclis de població: Riudecanyes, el Mar de Riudecanyes, Montclar. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Riudecanyes, municipi de la comarca del Baix Camp, compta amb tres elements que donen caràcter i singularitat a la vila: els carrers, el castell monestir de Sant Miquel d'Escornalbou, de finals del segle XII i inicis del XIII, i l'embassament de Riudecanyes que data de la primera dècada del segle XX.

A destacar, també, el temple parroquial dedicat a sant Mateu, un edifici renaixentista construït amb pedra i morter i alçat l'any 1582, i el Centre d’Interpretació dels Fruits del Paisatge, situat a les antigues instal·lacions de la cooperativa agrícola on hi ha un espai dedicat a l’oli.

Riudecanyes és una vila situada a l'interior de la Costa Daurada que veu com el seu terme municipal agafa alçada per la presència de la serra de l'Argentera esdevenint una excel·lent talaia per l'observació de bona part del Camp. L'embassament de Riudecanyes, situat entre la vila i la serra, matisa les característiques pròpies del paisatge dels boscos de pineda.

Les característiques muntanyoses del terreny fan que hi hagi un percentatge força alt de terreny forestal. El regadiu es concentra sota la resclosa del pantà. El sector ramader es centra en l'avicultura, la cria de porcí i boví. L’agricultura es dedica bàsicament a la fruita seca i sobretot a la producció d’oli d’oliva, un dels millors del món, sota la marca “Escornalbou”. Riudecanyes s'ha anat convertint progressivament en un lloc de segona residència i estiueig. 

Ajuntament de Riudecanyes

Alcalde/essa: Ernest Roigé Savall
Secretari/ària: Prudenci Borrell Estopà
Telèfon: 977 834 005
Fax: 977 834 305
A/e: aj.riudecanyes@altanet.org
Web: www.riudecanyes.altanet.org

Adreça
C. del Dimecres, 9
Riudecanyes - 43771