Vinyols i els Arcs

Vinyols i els Arcs

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 2124
Extensió: 10,83 km²

Nuclis de població: El Molí d'Avall, Sant Joan dels Arcs, Vinyols. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La vila de Vinyols i els Arcs es troba situada al sector sud-oriental de la comarca del Baix Camp. Destaquen com a llocs d’interès al poble: l'actual església parroquial de Vinyols i els Arcs, del 1778, dedicada a Santa Caterina, verge i màrtir; la Casa de la Vila, que fou construïda per la família Torell a finals del segle XVI i Can Nicolau, del segle XVIII, un bell edifici del que cal fer menció especial de la capella, de l'oratori i del conjunt destinat a biblioteca.

Limita al nord amb el terme de Riudoms, a l'est i al sud amb Cambrils, i a l'oest amb el mateix Cambrils i Montbrió del Camp. El terme, de forma allargassada, s'estén en terreny pla a l'esquerra de la riera d'Alforja i arriba prop de la mar per l'antic terme de Sant Joan dels Arcs, les edificacions actuals del qual es confonen amb les litorals de Cambrils.

La vila de Vinyols i els Arcs és eminentment agrícola. El poble ha esdevingut innovador i pioner en el conreu del presseguer vingut d'Amèrica. Actualment, aquest és el principal cultiu juntament amb avellaners i oliveres. La indústria és important al sector anomenat de Sant Joan dels Arcs, concretament a la zona de la N-340, on s'hi troben diversitat d'indústries com: serralleria, fusteria, alimentàries de carn i de peix, així com també de serveis, i els representats de diferents marques automobilístiques.

Ajuntament de Vinyols i els Arcs

Alcalde/essa: Arnau Guasch Girona
Secretari/ària: Eduard Fonoll Tassier
Telèfon: 977 850 461
Fax: 977 851 220
A/e: aj.vinyols@altanet.org
Web: www.vinyols.altanet.org

Adreça
C. Major, 2
Vinyols i els Arcs - 43391