Sostenibilitat

Operació Baronia d'Escornalbou

L'entorn de la baronia d'Escornalbou té un gran potencial natural, paisatgístic, patrimonial, cultural i històric. La Diputació de Tarragona impulsa un projecte per revalorar els atractius de la zona amb fons europeus.

El projecte “Operació Baronia d’Escornalbou” té com a objectiu revalorar l’espai natural i paisatgístic dels municipis de la baronia d’Escornalbou: Colldejou, Vilanova d’Escornalbou, Riudecanyes, Duesaigües, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella i l’Argentera. La Diputació preveu la millora integral del castell i l'entorn natural per convertir la finca en un motor d'activitat econòmica i incrementar la competitivitat del turisme a la zona.

 

Objectiu: dinamitzar l'entorn

Els objectius estratègics de l’"Operació Baronia d’Escornalbou” són:

  • Mobilitzar els visitants, contribuint a generar un conjunt d’activitats econòmiques d’iniciativa privada que ajudin a assolir l’equilibri territorial dels pobles de la baronia.
  • Aprofitar els recursos existents per atreure nous usuaris del turisme cultural i amb interès pel patrimoni històric i artístic que s’allotja a les poblacions de la Costa Daurada central.
  • Afavorir l’ocupació i la dinamització econòmica: crear o consolidar llocs de treball de qualitat i afavorir el desenvolupament rural integral d’una zona d’elevada ruralitat i fragilitat.
  • Afavorir l’especialització intel·ligent: posicionar estratègicament la zona en els àmbits de més potencial, actuant de manera proactiva en la vertebració d’un sistema territorial dinàmic i intercomplementari.

castell

 

Finançament europeu (FEDER)

El projecte està cofinançat pel Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 (objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 6), amb un ajut de 613.908,48 €.

La inversió total prevista és d'1.484.137,66 €.

El projecte “Operació Baronia d'Escornalbou” ha fet possible que l'aigua potable hagi arribat al recinte per primera vegada en la història.

La baronia

Escornalbou Reneix

En aquest espai web t'expliquem l'evolució de les obres, les novetats, l’actualitat de la baronia i del seu entorn i la dels seus municipis.

 

Documentació

PER SABER-NE MÉS

Visita el castell

Els edificis que durant sis segles van ser la seu de la baronia d'Escornalbou van ser deshabitats al segle XIX i convertits en residència pel polifacètic Eduard Toda fa cent anys. Accedeix a tota la informació sobre el monument i concerta una visita.