Cultura

Orgues a les comarques de Tarragona

Una mostra que estimula la curiositat sobre un patrimoni tan singular com poc conegut: els orgues de la demarcació de Tarragona.

L’ exposició sintetitza el llibre del mateix nom escrit per Fina Anglès i Jordi Verges on, no solament relacionen els instruments de les comarques de Tarragona i els organistes, sinó que també ens expliquen les característiques d’aquest instrument, les singularitats catalanes respecte als d’altres indrets, el vocabulari propi, el detall d’alguns models diocesans i tot el que s’hi relaciona.

 

L'obra parteix d'un treball exhaustiu, meticulós, per recuperar la història i donar valor als orgues monumentals

 

Tot això i el ventall cronològic que comprèn, del segle XV fins a l’actualitat, ja ens informa respecte a l'interès i abast d’aquesta exposició sobre el patrimoni del nostre territori. Un inventari de notable interès i amb una doble funció: divulgar l’existència del patrimoni i facilitar als estudiosos i especialistes uns materials impagables en el món de la musicologia.

DOCUMENTS TÈCNICS 

 

 

Demana-la al teu municipi

Tots els ajuntaments i organismes autònoms que en depenen poden sol·licitar les exposicions itinerants de la Diputació. Descarregueu el document i presenteu-lo al Registre General.