Cultura

Aquí hi ha tela!

Un passeig per la indumentària del segle XX.

La indumentària de les persones ens acosta a les formes de vida d’una comunitat. El vestit esdevé una expressió de pertinença i d’identitat col·lectiva, a més de mostrar la posició de l’individu dins la societat. La forma de vestir de les persones segons l’indret i en cada moment històric comporta l’ús de peces que cobreixen del cap als peus: des de les gorres i barrets fins a les espardenyes i sabates. 

 

Les fotografies dels usos del vestir permeten resseguir la quotidianeïtat en temps passats

 

L’aparició de la fotografia al segle XX, permet copsar la riquesa i la complexitat de la indumentària. Les càmeres documenten tota mena d’aspectes de la vida diària, del joc al treball, de l’escola a la festa, de la religiositat als moviments socials. Les fotografies conservades ens mostren des de les romanalles de vestits propis del tombant del 1800 a l’actualitat. L’exposició és el resultat  de la col·laboració de la Diputació de Tarragona i el CIMIR (Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus).

DOCUMENTS TÈCNICS 

 

 

Demana-la al teu municipi

Tots els ajuntaments i organismes autònoms que en depenen poden sol·licitar les exposicions itinerants de la Diputació. Descarregueu el document i presenteu-lo al Registre General.