Vés al contingut

Col·lectiu UP-ART

Espai de trobada amb conferències i debats per parlar del paper de la dona en l'art i la societat.
collectiu upart

Un lloc on aprendre, un espai feminista, un espai lliure de condicionaments de gènere.

L'EADTarragona crea el col·lectiu UP-ART amb la necessitat d'aprofundir en temàtica relacionada amb el feminisme, entorn del gènere i la identitat sexual, en un intent de respondre a les demandes dels alumnes, plantejaments i necessitats.

Up-Art és un col·lectiu de persones que pensa amb l'escola i com a escola i és també un lloc on el compromís envers l'educació es fa present en les paraules i en els fets. Un col·lectiu que comparteix un espai educatiu i que té plena consciència que l'ensenyament és expansiu, un col·lectiu que és sabedor de què els ensenyaments transmesos i rebuts són la base fonamental per al creixement madur d'una societat, i que aquests coneixements és imprescindible nodrir-los d'uns enfocaments de consciència feminista.

Up-Art és i serà el que vulguem que sigui però per davant de tot: un lloc on aprendre, un espai feminista, un espai lliure de condicionaments de gènere, un lloc on fer aportacions dirigides a entendre la diversitat, un lloc on es potenciï l'inclusió, un lloc on desgranar les realitats LGBTI, un lloc on la persona en serà el centre i el motiu per a créixer plegades.

En una escola on es pensa, es dóna un discurs crític i teòric, s'ha de donar un espai a plantejar-se la informació i desconstruir-la o construir-la des d'altres perspectives. Contrastar la teorització amb les experiències de vida actuals i històriques. Ser capaç de plantejar-se un possible perquè, qüestionar tot anunciat i tota possibilitat de fer les coses diferents i de conèixer tota la informació possible en una recerca d'interrogants.

Cicles de conferències i debats per parlar del paper de la dona en l'art i la societat. 

Al llarg del 2019 s'ha iniciat un cicle de conferències, amb la intenció que cada any anirà canviant el punt focal.
El primer cicle, sota el nom 'Som memòria' s'ha plantejat un discurs crític i teòric on es desconstrueix la memòria i la construeix des d'altres perspectives, amb un pensament de consciència feminista; on s'explica la història a partir de les petites gestes.

Així doncs el cicle va començar el dia 19 de novembre de 2019 amb la conferència de la historiadora Patrícia Martínez i continuarà el dia 12 de febrer de 2020 amb les conferències de la historiadora de l'art Laura Mercader i de la pallassa Pepa Plana, i el dia 5 de març de 2020 amb la taula rodona moderada per la periodista Marta Rius i amb la conferència de la professora Núria Arauna.