La Bisbal de Falset

La Bisbal de Falset

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 211
Extensió: 14,14 km²

Nuclis de població: La Bisbal de Falset. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Bisbal de Falset és un municipi de la comarca del Priorat. Està situada a la vall del riu Montsant, damunt d’una roca sobre la que està aferrada, característica que fa certa la dita "La Bisbal en una roca". La Bisbal destaca pels seus espais naturals com la cova de Santa Llúcia, una balma de grans dimensions, a l'interior de la qual hi ha una font d'aigua fresca i un espai habilitat per a barbacoes. Durant el període paleolític superior havia estat ocupada per un assentament humà. Però hem de destacar, dins la història més recent, que durant la Guerra Civil fou habilitada com un hospital de la reraguarda de l'exèrcit republicà, durant la Batalla de l'Ebre.

Altres coves importants són la cova Foradada i la cova Emboixa, on s’han trobat eines de sílex. Espais de la vila, com l’església de la Nativitat de la Mare de Déu, d’estil neoclàssic i barroc, i la Font, són d’especial interès.

Actualment, més de la meitat del territori és superfície conreada, mentre la resta és ocupada principalment per superfície forestal. Domina clarament l'olivera, seguida de l'ametller. Gràcies a la construcció del pantà de Margalef, s'ha estès considerablement el conreu de presseguers. La Cooperativa del Camp, fundada l'any 1952, produeix i comercialitza l'oli que es conrea al terme.

Ajuntament de la Bisbal de Falset

Alcalde/essa: Emilia Busquets Canal
Secretari/ària: Helena Masegosa Marin
Telèfon: 977 819 012
Fax: 977 819 150
A/e: aj.bisbalfalset@altanet.org
Web: www.labisbaldefalset.altanet.org

Adreça
C. la Palma, 4
La Bisbal de Falset - 43372