Vés al contingut

Dia Mundial del Disseny Gràfic

Una efemèride que porta a l'Escola les millors trajectòries, treballs i professionals del món del disseny gràfic

El dia mundial del disseny gràfic ens dóna l'oportunitat de reconèixer la importància de la comunicació gràfica i d'analitzar el seu rol al món. El 27 d'abril de 1963 es fundà a Londres el Consell Internacional d'Associacions de Disseny Gràfic (ICOGRADA), l'entitat professional per al disseny gràfic i la comunicació visual.

Des de l'any 2011 se celebra el Dia Mundial del Disseny Gràfic a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona.
Cada any es dóna visibilitat a una àrea del disseny gràfic i es convida a experts del sector a fer conferències tallers diversos. És un dia que l'EADT entén com una festa i com a tal, no hi falten activitats més relaxades promogudes pels alumnes i competicions al voltant de l'eix central del disseny web i gràfic.

2017

Conferència a càrrec d'Enric Jardí sobre les diferents formes de representar la realitat a través d'una mirada a la història de l'art i inauguració de l'exposició de 30 anys de campanya gràfica d'El Negrito i la Negrita, una botiga emblemàtica de Tarragona.

2disseny

2016

Conferències dels dissenyadors gràfics i tipògrafs Joan Carles Casasín i Iván Castro i l'exposició del grafista tarragoní Alejandro Ayxendri.

disseny16

 

2015

Conferències de diferents dissenyadors gràfics:

> Wete, un petit i independent estudi de disseny gràfic situat a Barcelona.
> Losiento és un estudi de disseny i direcció d’art, especialment interessat a abordar íntegrament els projectes d’identitat.
> Santi Fort de Barcelona Media. Producció de continguts audiovisuals digitals aplicats a la televisió, plublicitat i cinema relacionats amb la interactivitat i continguts d’ Internet. 

disseny15

 

2014

Conferència magistral i taller de caligrafia a càrrec de Ricardo Rousselot, considerat un dels grans mestres de la cal·ligrafia de finals del segle XX.
Inauguració de l'exposició retrospectiva Albert Isern, Disseny. Isern és un dissenyador gràfic, pedagog, editor i col·leccionista d'imatges i objectes de disseny. La seva activitat professional s'ha centrat sobretot en el camp de la imatge institucional, la identitat corporativa i el packaging.

rousselot

 

2013

Presentació del número 2 de la publicació monoGràfic editada pel Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya. "Disseny i alimentació. 6 casos d'èxit", a càrrec de Jesús del Hoyo i Francesc Morera. Degà i secretari del Col.legi.

Conferència del dissenyador i docent Eduard Claver sobre les diferents situacions amb les que es troba l'alumne quan acaba els seus estudis.
Exposició. "Egea. Pioner del disseny gràfic a Tarragona", un dels pioners del disseny gràfic a Tarragona. Va treballar com a dibuixant publicitari realitzant nombrosos encàrrecs per les diferents institucions, empreses i certàmens importants del territori, fet que va popularitzar i va posar en valor la seva feina.

disseny14

2012

Conferència i master class del dissenyador gràfic i il·lustrador Peret. Pere Torrent Peret és un dissenyador gràfic, il·lustrador i escultor català. A través del seu característic estil pictogràfic i geomètric acosta el disseny, propi de l'alta cultura, al públic de masses.
Exposició del dissenyador gràfic Guigui / Vidal de Blas, un dels pioners del disseny gràfic a Tarragona.

disseny12

 

2011

Conferència de Martin Lorenz, amb vint anys d'experiència com a dissenyador gràfic, director d'art i director creatiu, és co-fundador de l'estudi de comunicació visual TwoPoints.Net i professor en diferents universitats. 
Conferència i taula rodona amb Jesús del Hoyo, degà del Col·legi Professional de Disseny Gràfic de Catalunya, doctorat en disseny gràfic i professor en diverses universitats. Ens proposa una taula rodona amb el títol Las diseñadoras gráficas -personas-, ¿simbiones o parásitos de su entorno?