Vés al contingut

El CFGS de Joieria i el CFGS d'Arts Aplicades al Mur de l’EADTarragona al seminari Internacional Interuniversitari d’Art Africà de la Universitat de Lleida.

16 maig 2023
cartell seminari Internacional Interuniversitari d’Art Africà

El passat dia 3 de maig, el professor de l’EADTarragona Àlvar Calvet va presentar la Ponència “Our Skins, l’art com a eina per a parlar del maltractament masclista (un projecte de les àrees de joieria i pintura de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a partir d’un encàrrec de Médicus Mundi) a la Universitat de Lleida.

La xerrada es va presentar dins del context del VIII Seminari Internacional Interuniversitari d’Art Africà, titulat aquest any Àfrica: Babel i diàspora.

El Seminari és organitzat per la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball social de l’UDL.

La ponència va exposar els diferents punts que és van seguir en aquest treball pedagògic i artístic de l’EADTarragona, des de la visualització del vídeo documental Woman de Medicus Mundi, passant pels diferents referents que es van proposar, les propostes finals proposades per l’alumnat, l’anàlisi dels pros i contres de la proposta, etc.

La proposta demostrava un cop més que l’art ens serveix sovint per a donar visibilitat a certes qüestions i problemàtiques.