Vés al contingut

Enemigos

Albert Valldeperas de Losada
enemigos

La paraula clau del projecte és “conflicte”. La idea sorgeix en intentar basar la feina al voltant del combat i la guerra però sense caure en obvietats.
A inici del segle XX, el 1914, va començar un dels conflictes bèl·lics més durs fins avui, el coneixem avui com a Primera Guerra Mundial.
Es van veure envoltats en aquesta cruenta guerra la majoria dels imperis europeus com també els Estats Units entre d'altres. La guerra va durar quatre llargs anys on es van perdre milions de vides procedents de tots els racons del món. Va ser un reflex del conflicte social entre classes (poderosos i febles) i de l'intent dels desafavorits per evitar una mort innecessària causada per aquells que no lluiten, en aquest cas polítics i estaments oficials.
Intentant anar un pas més enllà, il·lustro un fet històric poc conegut: la treva de Nadal.
Aquest llibre basat en la carta d'un soldat britànic adreçada a la seva mare, recorda i intentava il·lustrar una cara potser menys coneguda, els conflictes interns on la lluita no era entre països sinó entre els poderosos i els febles, els que volien lluitar i no morien i els que volien viure i eren arrossegats al combat.
La tècnica utilitzada és el gravat, concretament la punta seca sobre metacrilat.