Vés al contingut

40 anys de Joieria Artística

L'escola, amb una llarga trajectòria en estudis de Joieria Artística de referència al país, va celebrar el 2016 el 40è aniversari d'aquests ensenyaments
joieria

40 anys formant professionals amb uns ensenyaments de referència

L'any 2016, els estudis de Joieria de l'Escola van complir 40 anys , una llarga i fructífera trajectòria educativa de referència a casa nostra. Per commemorar aquesta fita, va desenvolupar-se un ampli programa d'activitats que van incolure exposicions en espais públics i comercials de la ciutat, conferències i una desfilada.  La celebració de les quatre dècades d'estudis de Joieria va donar visibilitat a la tasca creativa de l'alumnat i va servir per difondre entre la ciutadania la trajectòria i la realitat d'aquests ensenyaments artístics.

El Taller de Joieria de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona va néixer l’any 1975, de la mà del director Lluís M. Saumells. D'aquesta manera, es donava resposta a la necessitat d'aquest sector, que fins aquell moment es formava en tallers o en escoles de Barcelona. Però aquests ensenyaments, únics al territori, no només han ofert a la ciutadania temaris i tècniques específiques, sinó que han apostat per la formació de qualitat de la ciutadania, fomentant-ne la creativitat, l'emprenedoria i la internacionalització a través d'exposicions, certàmens i simpòsiums.
 

tallerjoieria

De 1999 a 2015, van cursar els cicles formatius de grau superior, en l'especialitat de Joieria Artística, un total de 204 alumnes. Els responsables del centre han destacat que, gràcies a aquests estudis, la ciutat de Tarragona i el territori han esdevingut un indret amb una gran tradició en joieria, i avui són un referent a Catalunya i també a l'Estat.

 

2016: una vientena d'actes oberts a la comunitat educactiva i a tota la ciutadania per celebrar l'aniversari

Entre els mesos de gener i maig de 2016, l'Escola va organitzar una ampli programa de conferències, exposicions i altres activitats relacionades amb el món de la joieria, amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat i centres educatius amb l'objectiu de posar en valor aquests ensenyaments especialitzats i únics a la demarcació de Tarragona.

40-anys-joieria

Joiers de prestigi van mostrar les seves creacions, juntament amb el treball d'alumnes i exalumnes de l'Escola i Art i Disseny de la Diputació a Tarragona a través d'un total de quatre exposicions simultànies, al Palau de la Diputació  a Tarragona, l'Escola, l'Espai Jove Kesse i The Grey Square, entre d'altres escenaris. La programació va incloure actes destinats a apropar les joies a la ciutadania a través de la iniciativa Joies a la vista! Joies als aparadors. Aquest projecte expositiu va omplir les botigues del centre de la ciutat amb les creacions dels alumnes de 2n de Joieria Artística de l'Escola.